Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?
Diş Beyazlatma (Bleaching) çeşitli nedenlerle dişlerin yapısına (mine ve dentin tabakasında) nüfus eden renklenmelerin giderilerek dişlerin önceki tonuna göre ağartılması işlemidir. Diş beyazlatma işlemi sonunda dişler durumuna göre sekiz-on tona kadar açılabilir.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Çeşitleri Nelerdir?
Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Diş hekimi tarafından klinikte uygulanan yöntem)
Bu yöntem direkt diş hekimi gözetiminde klinikte kontrollü bir şekilde uygulanır. Tüm yumuşak dokular ışıkla sertleşen bir bariyerle izole edildikten sonra, beyazlatma jeli dişlere uygulanır ve ışıkla aktive edilir. Bu şekilde bir hafta arayla iki seans yapılır.
Ev Tipi Diş Beyazlatma (Hastanın diş hekimi kontrolünde evde kendi uygulayacağı sistem)
Hekim dişlerden ölçü alarak laboratuvara verir. Alınan bu ölçüden, kişiye özel, dişlerin üzerine tam oturan, ince şeffaf bir plak hazırlanır. Bu plağın içine geceleri yatmadan evvel diş beyazlatma ajanı uygulanarak plak dişlere takılır. Beyazlatma işlemi gece uykuda gerçekleşir. Tedavi süresi bir-iki hafta sürer.
Lazer ile Diş Beyazlatma
Lazer ile diş beyazlatmanın en büyük avantajı çok kısa sürede beyazlatma işleminin gerçekleştirilebilmesidir. Tüm yumuşak dokular bariyerle izole edildikten sonra yaklaşık 4 dk. gibi kısa bir sürede beyazlatma işlemi tamamlanmaktadır.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Kalıcı Olur Mu?
Beyazlatma kalıcı bir uygulamadır. Fakat aşırı sigara kahve ve çay tüketenlerde zamanla renk geriye dönebilir. Hasta diş temizliği konusunda yönlendirilir. Çoğunlukla birkaç sene sonra tek seferlik bir uygulama ile beyazlatma pekiştirilebilir.